Wat is Hawaiian Baby Woodrose?
Hawaiian Baby Woodrose – ook wel Argyreia nervosa genoemd – een meerjarige klimplant die oorspronkelijk afkomstig is uit het Indiase subcontinent en is geïntroduceerd in tal van gebieden over de hele wereld, waaronder Hawaii , Afrika en het Caribisch gebied. De zaden zijn afkomstig uit dezelfde familie waar ook Morning Glory vandaan komt. De zaden staan bekend om hun krachtige psychedelische werking. Hawaiian Baby Woodrose wordt ook wel gezien als een ‘natuurlijke LSD’ – dit komt vanwege de aanwezigheid van LSA.
Geschiedenis van Hawaiian Baby Woodrose
Huna-sjamanen gebruikten Hawaiian Baby Woodrose-zaden voor hun psychoactieve effecten. Ze bevatten diverse krachtige alkaloïden. In zijn effecten is LSA ongeveer een tiende zo krachtig als zijn synthetische neef LSD. De psychoactieve effecten van de zaden worden soms ook gekoppeld aan andere alkaloïden die in de zaden aanwezig zijn en de veilige en effectieve dosis kan soms moeilijk te voorspellen zijn.
Terwijl zijn neven in de familie Convolvulaceae, zoals Rivea corymbosa (Ololiuhqui) en Rivea Ipomea (Tlitliltzin) al langer aanwezig waren in Latijns-Amerikaanse sjamanistische rituelen, werd Hawaiian Baby Woodrose niet traditioneel erkend als een hallucinogeen. De eigenschappen werden voor het eerst gepresenteerd in 1960, ondanks het feit dat de chemische samenstelling van de zaden is bijna identiek aan die van de twee bovengenoemde soorten en de zaden de hoogste concentratie van psychoactieve stoffen in de hele familie bevatten.
De psychedelische eigenschappen van de zaden werden vooral bekend in Hawaii, Haïti en Puerto Rico, waar de arme leden van de bevolking de zaden consumeerden als een goedkope vervanger van alcohol.
LSA in Hawaiian Baby Woodrose
LSA of d-lysergic acid amide (ook bekend als Ergine en d-lysergamide), is een chemische stof die voorkomt Hawaiian Baby Woodrose, maar bijvoorbeeld ook in de zaden van Morning Glory. Deze krachtige psychoactieve stof is een voorloper van het gesynthetiseerde LSD. Het is een niet verslavende stof, maar negatieve reacties zoals ernstige angstgevoelens , paranoia en psychose zijn echter altijd mogelijk, vooral bij degenen die aanleg hebben voor psychiatrische stoornissen.
Gebruikersrapporten beschrijven de effecten van LSA als voornamelijk rustgevend en droomachtig, met milde tot matige psychedelische en hallucinogene effecten. De psychedelische effecten van LSA zijn niet altijd even consistent en zijn niet direct vergelijkbaar met de effecten van klassieke psychedelica zoals LSD, paddo’s of mescaline. LSA wordt beschreven als voornamelijk lichamelijk en cognitief met weinig visuele effecten.
De effecten van Hawaiian Baby Woodrose
In tegenstelling tot LSD heeft LSA ook sedatieve eigenschappen. Dit betekent dat mensen zich rustiger en ontspannen kunnen voelen na het consumeren van LSA. Een ander effect is vermoeidheid, wat op zijn beurt het vrijwel onmogelijk maakt om voertuigen te besturen, iets wat bij elke dosis wordt ontmoedigd. Sommige mensen kunnen eerst de kalmerende effecten voelen voordat ze overschakelen naar psychedelische effecten.
De effecten van Hawaiian Baby Woodrose zijn vergelijkbaar met die van andere LSA-bevattende zaden, namelijk voornamelijk verdovend en verzachtend. Deze effecten zijn echter sterk afhankelijk van de situatie waarin u zich bevindt. Als ze bijvoorbeeld worden geconsumeerd in een omgeving met grote hoeveelheden stimuli of tijdens fysiek inspannende activiteiten zoals wandelen, hardlopen, klimmen of dansen, kan de LSA een stimulerend effect hebben en de energie verhogen. De effecten van zaden met LSA wordt beschreven als mild maar aangenaam. Veel gebruikers melden ook tintelingen in het lichaam en fysieke euforie.
Een Hawaiian Baby Woodrose-trip duurt meestal zo’n zes tot acht uur. De effecten van HBW kunnen worden omschreven als ‘rauwer’ dan LSD. Hawaiian Baby Woodrose zorgt ervoor dat iemand zich in het begin een beetje ziek voelt. Dat is bij LSD vaak niet het geval. Hoewel Hawaiian Baby Woodrose minder visueel is dan LSD, kan het zeker psychedelische visuals veroorzaken. Het plaatst de gebruiker in een mystieke, droomachtige staat.
De eerste effecten kunnen worden opgemerkt na ongeveer 15 – 120 minuten. Het is psychedelisch vergelijkbaar met LSD, hoewel de visuele effecten veel milder zijn. De meest opmerkelijke veranderingen die worden veroorzaakt, zijn cognitief. Effecten bij lage doses zijn vergelijkbaar met die van alcohol. De perceptie van tijd en ruimte kan daarnaast sterk veranderen. Andere effecten zijn euforische gevoelens, lachkicks en een verbinding met andere mensen.
Andere gerapporteerde effecten zijn een ‘droomtoestand’, beter begrip van de wereld, verbinding met mensen, snelle gedachten, herinnering aan gebeurtenissen in het verleden, patronen van heldere kleuren, verhoogde emotionaliteit, mentale helderheid, verhoogde visuele en auditieve gevoeligheid, verdoving, rust en welzijn. Sommige mensen ervaren misselijkheid, maagkrampen en slaperigheid.
De risico’s van Hawaiian Baby Woodrose
Net als LSD kunnen geconcentreerde vormen van LSA psychose en andere ernstige psychische aandoeningen veroorzaken, maar het risico hierop is extreem klein. Momenteel zijn er geen toxische niveaus van LSA bekend en zijn er geen sterfgevallen van overdoses gemeld. Dit betekent niet dat LSA 100% veilig is.
Medische professionals geloven dat grote hoeveelheden LSA-zaden misselijkheid en andere lichamelijke symptomen kunnen veroorzaken lang voordat mensen de gewenste intensiteit bereiken. Dit kan voorkomen dat een dodelijke dosis wordt bereikt. Veel gebruikers melden ernstige misselijkheid en lichamelijk ongemak bij het nemen van zaden met LSA.