Morning Glory

Wat is Morning Glory?

Morning Glory-zaden (Ipomoea violacea) bevatten van nature een tryptamine genaamd Lysergic Acid Amide, beter bekend als LSA. Deze zaden kunnen op een aantal manieren worden genuttigd. De aanwezige LSA kan psychedelische en hallucinogene effecten realiseren.

Morning glory-zaden zijn zeer populair onder psychonauten. De LSA-bevattende zaden worden gebruikt als een manier om een psychedelische high te veroorzaken. Sommige mensen malen de zaden en voegen ze toe aan drankjes. Hoewel het eten van een of twee zaden waarschijnlijk geen nadelige gevolgen zal hebben, kan het consumeren van grote concentraties van de zaden hallucinaties, diarree, misselijkheid en andere symptomen veroorzaken. De fysieke en mentale effecten van de medicijnen kunnen vijf tot zes uur duren.

Wat is LSA?

LSA of d-lysergic acid amide (ook bekend als Ergine en d-lysergamide), is een chemische stof die voorkomt in een aantal psychedelische zaden en planten, evenals sommige schimmels. Het is een krachtige psychoactieve stof en een voorloper van het gesynthetiseerde LSD. Net als veel andere psychedelica wordt LSA niet als verslavend beschouwd. Negatieve reacties zoals ernstige angstgevoelens , paranoia en psychose zijn echter altijd mogelijk, vooral bij degenen die aanleg hebben voor psychiatrische stoornissen.

Gebruikersrapporten beschrijven de effecten van LSA als voornamelijk rustgevend en droomachtig, met milde tot matige psychedelische en hallucinogene effecten. De psychedelische effecten van LSA zijn niet altijd even consistent en zijn niet direct vergelijkbaar met de effecten van klassieke psychedelica zoals LSD, paddo’s of mescaline. LSA wordt beschreven als voornamelijk lichamelijk en cognitief met weinig visuele effecten.

De effecten van Morning Glory

In tegenstelling tot LSD heeft LSA ook sedatieve eigenschappen. Dit betekent dat mensen zich misschien kalmer en ontspannen voelen na het consumeren van LSA. Een ander effect is vermoeidheid, wat er weer voor kan zorgen dat het vrijwel onmogelijk wordt om voertuigen te besturen – iets wat overigens in welke doses ook sterk af te raden is. Sommige mensen kunnen eerst de kalmerende effecten voelen voordat ze overgaan op de psychedelische effecten.

De effecten van Morning Glory zijn overwegend verdovend en rustgevend; dit kan echter afhankelijk zijn van de situatie waar je je in bevindt. Wanneer ze bijvoorbeeld in een omgeving met grote hoeveelheden stimuli worden genuttigd of tijdens fysiek inspannende activiteiten zoals wandelen, hardlopen, klimmen of dansen, kan LSA juist stimulerend werken en je een energieboost geven. Het high gevoel van LSA-bevattende zaden wordt omschreven als zacht maar aangenaam. Ook rapporteren veel gebruikers tintelingen in het lichaam en fysieke euforie.

De risico’s van Morning Glory

Net als LSD kunnen geconcentreerde vormen van LSA psychose en andere ernstige psychische aandoeningen veroorzaken. Momenteel is er geen toxisch niveau van LSA bekend en zijn er geen sterfgevallen aan overdosis gemeld. Dit betekent overigens niet dat LSA 100% veilig is. Medische professionals zijn van mening dat grote hoeveelheden LSA-zaden zulke misselijkheid en andere lichamelijke klachten kunnen veroorzaken lang voordat mensen de beoogde ‘high’ bereiken. Dit zou kunnen voorkomen dat er ooit een dodelijke dosis wordt bereikt. Veel gebruikers melden ernstige misselijkheid en lichamelijk ongemak (“body load”) bij het nemen van LSA-bevattende zaden.

Laatste update 10 juli 2019

Gerelateerde artikelen

Vond je dit artikel nuttig?

Need Support?
Can’t find the answer you’re looking for? Don’t worry we’re here to help!
Contact Support