1. Home
  2. Vaporizers en E-sigaretten
  3. Het verschil tussen roken en e-roken

Het verschil tussen roken en e-roken

Het roken van e-sigaretten, is dat nou echt gezonder dan gewoon roken? En wat houdt het eigenlijk in? In dit artikel leggen we uit wat de verschillen zijn, en in welke opzichten e-roken beter is dan het roken van gewone sigaretten.

Wat is een e-sigaret?

Allereerst is het goed om te weten wat e-roken precies is. De e-sigaret, ook wel elektronische sigaret, is een apparaatje. Hierin wordt een bepaalde vloeistof (e-liquid) elektrisch verdampt, en deze damp adem je in. Eigenlijk ben je dus niet aan het roken, maar aan het ‘dampen’. Je kunt e-sigaretten zowel met als zonder nicotine kopen. Daarnaast zijn er nog meer verschillende soorten e-sigaretten. Je hebt bijvoorbeeld wegwerpmodellen, oplaadbare mini e-sigaretten, e-sigaren, e-shisha’s en nog veel meer varianten.

Waarom zou een e-sigaret beter zijn dan gewoon roken?

Als je gewoon rookt, krijg je naast nicotine ook koolmonoxide en teer binnen. Dit adem je tenslotte in. Bij de e-sigaret is er geen sprake van die koolmonoxide en teer, alleen de nicotine is (optioneel) aanwezig.  Rokers die overstappen naar e-sigaretten, zullen over het algemeen dus weinig tot geen ontwenningsverschijnselen ervaren. Je kunt dus zeggen dat het roken van e-sigaretten op deze manier iets gezonder is dan gewoon roken. Andere voordelen zijn:

  • De e-liquid die je koopt voor het bijvullen van de sigaret, is goedkoper dan het kopen van pakjes sigaretten.
  • Voor je omgeving is het gebruik van e-sigaretten fijner. Omstanders hebben geen last van rook en vieze geur.
  • Textiel (zoals je kleding of je gordijnen) ruikt niet meer naar rook.
  • Je kunt e-sigaretten roken als je wil afbouwen met roken, omdat je de hoeveelheid nicotine kunt afbouwen.

Het kopen van e-sigaretten en liquids

Als je op zoek bent naar e-sigaretten, kun je deze gemakkelijk online kopen (zoals bij Dutch Smart). Er zijn verschillende merken beschikbaar, lees dus gerust de informatie bij de producten voordat je bestelt. Bij het zoeken naar e-liquids is het verstandig om gewoon op je eigen gevoel af te gaan, en niet op de smaken van voorgaande klanten. Smaken verschillen tenslotte, en wat de één lekker vindt kan de ander gigantisch tegenstaan. Kortom, probeer verschillende smaken zodat je erachter komt wat jij lekker vindt. Bij Dutch Smart kun je onder andere CBD e-liquids en kanna e-liquids aanschaffen.

Heb je vragen over (het gebruik van) de e-sigaret? Neem dan gerust even contact met ons op, via support@dutch-smart.nl of 085-7827555.

Laatste update 5 april 2019

Gerelateerde artikelen

Vond je dit artikel nuttig?

Need Support?
Can’t find the answer you’re looking for? Don’t worry we’re here to help!
Contact Support