1. Home
  2. Psychedelica
  3. Paddo's
  4. Informatie en tips bij paddo’s kweken

Informatie en tips bij paddo’s kweken

Als je hebt besloten dat je zelf paddo’s wil gaan kweken, moet je natuurlijk goed voorbereid zijn. Je hebt een aantal dingen nodig om zelf volledig aan de slag te gaan, en die informatie zet Dutch Smart graag voor je op een rij. Het gemakkelijkst is als je kiest voor een kweekset. Hier zitten namelijk de meeste ingrediënten en benodigdheden al in, zodat je niet apart nog op zoek hoeft naar allerlei materialen. Er zijn bovendien nog verschillende kweeksets, bijvoorbeeld voor beginners en gevorderden. In een kweekset zit meestal een groeibakje, zaden, sporenspuit, kweekzak met luchtfilter, alcoholdoekje en natuurlijk een handleiding.

Paddo’s kweken is niet altijd makkelijk. Professionals zijn er soms maanden mee bezig. Gelukkig hoef je met een paddo kweekset slechts enkele weken wachten om te kunnen oogsten. De kant-en-klare sets worden dus echt aangeraden als je nog nooit eerder paddo’s hebt gekweekt!

Werk zo steriel mogelijk

Voor het kweken van paddo’s heb je eigenlijk geen grote ruimte of speciale belichting nodig. Het allerbelangrijkste is dat je de juiste materialen gebruikt, maar vooral dat deze schoon zijn. Bij Dutch Smart koop je verschillende kweekbenodigdheden, waarmee je schoon en doeltreffend kunt werken. Denk bijvoorbeeld aan een isolatieschort, handschoenen, mondmaskers en desinfecterende lotions.

Laat zaadjes en sporen sneller ontkiemen

In onze categorie kweekbenodigdheden vind je ook andere producten die handig zijn bij het kweken van paddo’s. Denk bijvoorbeeld aan een verwarmingsmat: deze verwarmt het substraat waar je planten of paddenstoelen in staan. Dit is bijvoorbeeld handig in de winter, omdat op deze manier de activiteit van de voedingsbodem behouden blijft. De verwarmingsmat wordt geleverd in 5 of 7 Watt. liquid culture.png

Een ander innovatief product is voor paddenstoelenkwekers is de Liquid Culture flacon. Dit product, dat nog vrij nieuw is, zorgt ervoor dat sporen sneller ontkiemen en dat het mycelium minder tijd nodig heeft om de zak substraat volledig te koloniseren. Je koopt flesjes van 5, 10 of 25 ml bij Dutch Smart, deze worden geleverd met een lege injectiespuit, alcoholdoekjes en uiteraard instructies.

Lees altijd de instructies

Welke producten je ook gaat gebruiken bij het kweken van paddo’s, zorg er altijd voor dat je je vanaf het begin goed inleest. Als je materialen of hulpmiddelen niet op de juiste manier gebruikt, loop je tenslotte het risico dat je oogst mislukt en dat je het opnieuw moet proberen. Zonde van je tijd, geld en moeite! Heb je vragen over het gebruik van de paddo kweeksets, of andere producten uit onze paddoshop? Neem dan gerust eens contact op met Dutch Smart! Je kunt ons bereiken via support@dutch-smart.nl of via 085-7827555.

Laatste update 5 april 2019

Gerelateerde artikelen

Vond je dit artikel nuttig?

Need Support?
Can’t find the answer you’re looking for? Don’t worry we’re here to help!
Contact Support