Salvinorine A

Salvinorine A is het actieve bestanddeel van Salvia Divinorum, één van de meest krachtige hallucinogen ter wereld. De plant wordt al lange tijd gebruikt door sjamanen van de Mazatec-indianen in de regio Oaxaca.

Wat is Salvinorine A

Salvinorine A wordt beschouwd als een dissociatieve hallucinogeen. Het is structureel verschillend van andere natuurlijk voorkomende hallucinogenen (zoals DMT, psilocybine en mescaline) omdat het geen stikstofatomen bevat; daarom is het geen alkaloïde.

Het verschilt ook in subjectieve ervaring in vergelijking met andere hallucinogenen. Het werkingsmechanisme van dit molecuul, zeer verschillend aan dat van andere hallucinogenen, is al lang omgeven door mysterie.

Salvinorine A kan psychoactieve ervaringen bij mensen veroorzaken met een typische werkingsduur van enkele minuten tot een uur, afhankelijk van de wijze van inname.

Geschiedenis en onderzoek

Salvinorine A werd onafhankelijk van Salvia divinorum- bladeren geïsoleerd in 1982 door Alfredo Ortega in Mexico en in 1983 door Leander J. Valdes III in de Verenigde Staten.

Salvinorine A is slechts in enkele onderzoeken aan mensen toegediend, waarvan één aantoont dat zijn effecten een piek bereikten na ongeveer 2 minuten, dat zijn subjectieve effecten kunnen overlappen met die van serotonerge psychedelica en dat het het geheugen voor herinneringen en herkenning tijdelijk schaadt.

Salvinorine A wordt onderzocht voor het mogelijke gebruik om nieuwe geneesmiddelen te ontwikkelen voor de behandeling van psychiatrische ziekten, zoals verslaving door cocaïneverslaving.

Laatste update 8 december 2019

Gerelateerde artikelen

Vond je dit artikel nuttig?

Need Support?
Can’t find the answer you’re looking for? Don’t worry we’re here to help!
Contact Support