Rapé

Wat is rapé?

Rapé is een zogenaamde ‘snuff’ die voornamelijk in Brazilië wordt gebruikt door indianenstammen. Rapé bestaat hoofdzakelijk uit Mapacho, en bevat ook combinaties van andere planten. Voor rapé kun je een self-applicator pijp gebruiken, genaamd ‘Kuripe’.

Hoe gebruik je rapé?

Zoals gezegd is rapé een snuff. Dit houdt in dat je de stoffen binnenkrijgt via je neus. In bepaalde rituelen wordt de rapé door een ander in je neus geblazen, maar als je dit niet prettig vindt (of je bent toevallig alleen), dan zijn er verschillende tools die je kunt gebruiken om de rapé alsnog op de juiste manier toe te dienen. Er is bijvoorbeeld de self-applicator pijp die Kuripe heet. Dit is een pijp in de vorm van een V, die je mond met je neusgat in verbinding brengt. Het is over het algemeen makkelijker als iemand anders bij jou de rapé kan toedienen, maar je kunt het prima zelf leren en uitvoeren. Bij Dutch Smart vind je niet alleen verschillende soorten rapé, maar ook een aantal varianten van de Kuripe.

Het effect van rapé is een soort intense klap op je geest, waarbij je je ineens bevrijd kan voelen en negativiteit makkelijker los kan laten. De precieze effecten verschillen uiteindelijk altijd per persoon en per keer (de omstandigheden kunnen anders zijn), maar deze ervaringen horen we veel terug van gebruikers.

Waar moet je rekening mee houden?

Als je (voor het eerst) rapé gaat gebruiken, is het verstandig om uiteraard eerst de bijsluiter te lezen. Omdat rapé niet altijd dezelfde effecten heeft, moet je ook met andere dingen rekening houden. Bovendien kun je andere maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat jouw ervaring met rapé zo prettig mogelijk wordt.

  • Gebruik rapé op een lege maag. Als je maag vol is, kun je misselijk worden en misschien gaan overgeven.
  • Kies een goed moment om rapé te gebruiken, en sla een keertje over wanneer je bijvoorbeeld een kater hebt.
  • Als je rapé gaat toedienen, blaas dan de eerste twee seconden niet al te hard.
  • Als rapé bij jou wordt toegediend hou je je adem in. Na het toedienen adem je alleen even door je mond, zodat de rapé niet in je keel terechtkomt (dit is heel onprettig). Houd dus ook niet je hoofd naar achteren gekanteld, want dan krijg je hetzelfde effect. Komt er toch rapé in je keel, schraap dan je keel en spuug het uit.
  • Het kan zijn dat je ogen wat gaan tranen, dit is heel normaal.
  • Er is nergens beschreven hoe lang je rapé moet laten zitten voor je het eruit gooit.

Rapé kopen

Bij Dutch-Smart kun je sinds kort ook terecht voor verschillende soorten rapé, en natuurlijk voor de pijpen. Deze zogenoemde Kuripes zien er prachtig uit, en zijn bijvoorbeeld gemaakt van hout of koper. Bekijk gerust eens ons assortiment. Rapé kopen doe je bij Dutch Smart altijd veilig en voordelig. Bovendien kun je altijd bij ons terecht als je vragen hebt over de producten of over het gebruik ervan. Je bereikt ons via support@dutch-smart.nl of via 085-7827555.

Laatste update 10 april 2019

Vond je dit artikel nuttig?

Need Support?
Can’t find the answer you’re looking for? Don’t worry we’re here to help!
Contact Support